Open dagen (Ver)dwaaltuin in Harfsen

Op zondag 22 september start de reeks van drie zondagen dit najaar met de openstelling van een bijzondere tuin aan de Jufferdijk in Harfsen. In de prachtige ecologische tuin van 1 ha dwalen bezoekers langs bloemen, bomen, struiken, een natuurlijke én een zwemvijver. Maar dat niet alleen. Eigenaren Atty van de Brake en Theo Smidt verzamelen buitenkunst. Tijdens de open tuindagen zijn er mini-workshops te volgen in het teken van kunst, natuur of gezondheid.

De (Ver)dwaaltuin
De tuin in Harfsen, een dorpje op de grens van Gelderland en
Overijssel, is een plek waar kunst en natuur samenkomen in een harmonieus geheel. Dwaal op eigen gelegenheid zonder rondleiding in de tuin. Er is een plattegrond van de kunstwerken beschikbaar. Verder zijn er fruitbomen, kleurige bloemen, struiken, vele vormen en structuren zoals de wal met hergebruikte materialen.

Filosofie
De open tuindagen zijn ingegeven door de wens het groen en de kunstwerken te delen vanuit gevonomische principes (geven vanuit overvloed). Van de Brake en Smidt zijn noch ervaren tuiniers, noch kunstkenners. Tuinieren vanuit het hart, kunst waarderen vanuit de ziel, is hun motto.

Video

Klik hier om een korte video te bekijken.

Tuinagenda
Op 22 september zijn er twee mini-workshops van 30-45 minuten:

  • 10.30 uur Mandala tekenen o.l.v. Harma van de Brake (Nijkerk), amateur kunstenaar.
  • 13.30 uur Meditatie en klankontspanning o.l.v. Dieuwke Besselink (Harfsen) van Waarachtig Natuurlijk. Een meditatie om in stilte naar binnen te keren en contact te maken met je lichaam, je eigen wijsheid en innerlijke stem. Daarna ontvang je helende klanken om helemaal ontspannen en opgeladen je zondag te vervolgen.

Praktische informatie
De open tuindagen zijn op 22 september, 13 oktober en 10 november 2024 van 10 tot 16 uur. Kom op de fiets of wandelend, er zijn beperkt parkeerplekken voor auto’s. Het adres is Jufferdijk 8 in Harfsen. Aanmelden voor tuinbezoek of mini-workshop is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Er is koffie en thee met wat lekkers en er is een toilet. Neem als het goed weer is een kleedje en picknickmandje mee om in de tuin te kunnen lunchen. De tuinagenda met wisselende activiteiten wordt maandelijks vooraf aangekondigd. Neem voor meer informatie contact op met Atty van de Brake (06-51161523).

** Atty van de Brake en Theo Smidt zijn auteurs van het boek Eenvoudig duurzaam bouwen. Hun houten huis gebouwd volgens de duurzame principes van Theo’s eigen bouwconcept.

3 Reactie's
  • Agnes Smit
    Geplaatst op 16:40h, 16 september Beantwoorden

    Wat een liefdevolle uitnodiging, ik denk dat ik in oktober kom. De uitnodiging vond ik bij LCA.
    hartelijke groet,
    Agnes

    • Atty
      Geplaatst op 09:03h, 17 september Beantwoorden

      Dank voor je fijne reactie Agnes. Ik weet niet wat LCA betekent, maar je bent in oktober van harte welkom. Atty

  • Meditatie en ontspanning tijdens open tuindag 22-9 in Harfsen – Waarachtig Natuurlijk
    Geplaatst op 15:22h, 18 september Beantwoorden

    […] Praktische informatieDe open tuindagen zijn op 22 september, 13 oktober en 10 november 2024 van 10 tot 16 uur. Kom op de fiets of wandelend, er zijn beperkt parkeerplekken voor auto’s. Het adres is Jufferdijk 8 in Harfsen. Aanmelden voor tuinbezoek of mini-workshop is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Er is koffie en thee met wat lekkers en er is een toilet. Neem als het goed weer is een kleedje en picknickmand mee om in de tuin te kunnen lunchen. De tuinagenda met wisselende activiteiten wordt maandelijks vooraf aangekondigd.Neem voor meer informatie contact op met Atty van de Brake (06-51161523). […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.