Impasse

Help! Ik zit in een impasse. Wadend door de stroperige slaperigheid van november. De grijze mist waadt als witte wieven door mijn hoofd. Poëtisch is het wel, maar het heeft weinig met ‘doen’ te maken. Met vooruitgang. Ken je dat?

Vanaf 1 oktober vertelde ik mijn verhaal van ontslag naar
inspiratievolle momenten. En over een droom van werken in vrijheid in slechts 4 uur per week. Nu komen verhaallijn en realiteit samen. En wat denk je? Ik weet niet hoe ik verder moet. Vier ideeën bedacht, maar wat nu? Heb de concepten via diverse netwerken (online en live) gedeeld en met ondernemers gesproken.
Enquête gemaakt en uitgezet (maar 12 reacties). Ik zie geen rode lijn verschijnen.

Welke gedachten gaan door mijn hoofd. Misschien is het nog niet klaar. Laat het nog verder broeien, als hooi. Het komt vanzelf. Of durf ik niet te kiezen? Sommigen zeggen: “Ga gewoon ergens voor!” Moeite om te focussen vanwege privébesognes, hoort hier ook zeker bij. Ook heb ik het gevoel dat ik (wederom) een keuze moet maken tussen 100% gaan voor een nieuw pad (gevoel) of gedeeltelijk (verstand).

Ik sta achter mijn ideeën. Hoe maak ik ze concreet? Een typisch winter tijdsbeeld. Eigenlijk is het tijd om een winterslaap te houden.
Om dat tegen te gaan, is het natuurlijk het beste om op een tropisch eiland je webshops bij te werken. Vanuit een zonnig terras, zoals laatst iemand twitterde vanuit de Canarische eilanden. Dat wil ik ook. In vrijheid, zonovergoten met iets bezig zijn dat genoeg oplevert om een modaal bestaan te kunnen vieren.

Iemand tips om deze impasse te doorbreken?

4 Reactie's
  • Paula
    Geplaatst op 16:23h, 11 november Beantwoorden

    Hi Atty,
    Misschien dat je wat aan mijn gedachtengang hebt:
    – Waarom kiezen tussen je concepten? Je kunt ook starten met degene die op korte termijn realiseerbaar is en de andere als projecten toevoegen aan je planning. Waarschijnlijk laat je er uiteindelijk wel een paar vallen tijdens het proces naar realisatie of stuur je bij. Beslissen blijft altijd moeilijk, daarom: gaan! En later bijsturen.
    Wij hebben nooit anders gedaan. De maatschappij verwacht dat je 1 vak kiest of 1 ding doet, maar het is juist zo leuk om van alles te proberen. En dan maar zien wat werkt.
    – Boeken die ik erg nuttig vind: Think & Grow Rich van Napoleon Hill (ook in NL.) en ook zinvol om te lezen is Rijke pa, arme pa van Robert Kyosaki (of zoiets). Alles wat helpt je inspiratie verder te ontwikkelen is goed denk ik.
    – Nog een laatste: maak een jaarplan 2012 waarin je je doel omschrijft (ook in bedragen) en hoe je denkt dat te realiseren: welke stap eerst, etc… Zo maak je je plannen concreet en meetbaar. Hang dit op boven je bureau en plan acties in adhv dit plan. Simpel, maar heel doeltreffend. Heb evt wel een voorbeeld voor je.

    Heel veel succes met alles en als we eens wat voor je kunnen doen dan weet je ons te vinden?!

    • Atty
      Geplaatst op 17:39h, 11 november Beantwoorden

      Dank je! Geen drama hier hoor. 😉 Dat Napoleon boek heb ik al gelezen (door jullie tip). Ik snap daaruit dat je een drive moet hebben, een wil om iets te doen. Ik ga je tips nog eens goed lezen. Ik weet jullie te vinden!

  • Erik Honig
    Geplaatst op 18:29h, 13 november Beantwoorden

    Hoi Atty,
    Je opmerking over een winterslaap is misschien zo gek nog niet.
    Ook in je leven kan je meeveren met de seizoenen.
    De winter is een tijd van rust en voorbereiding op de lente waarin nieuw leven en ideeen tot leven en wasdom komen.
    Mocht je toch sneller helderheid wensen in je vraagstuk, dan kan ik je misschien op weg helpen. De oplossing draag je uiteindelijk zelf al in je.

    Ik kan, met behulp van de Narratieve methode (van Savickas) je vraag/dilemma met je uitwerken. Mocht je geinteresseerd zijn, dan hoor ik het graag van je.

    • Atty
      Geplaatst op 11:14h, 14 november Beantwoorden

      Dank voor je aanbod en je reactie. Ik ben gewoon ongeduldig, denk ik. Mocht ik je hulp nog nodig hebben, dan hoor je het.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.